Διαμονη στις Κυκλαδες - Ενοικιαζομενα δωματια Κυκλαδες
Αρχική 1
Business Portal 1
Χαρτης Πλοιων 1
Χρησιμα Links 1
Επικοινωνια   Bookmark Site
 
Ανδρος

Βελος Άνδρος
Βελος Φωτογραφίες
Βελος Αξιοθέατα
Βελος Παραλίες
Βελος Εκδηλώσεις
 
Διακοπές στις Κυκλάδες

Βελος Ιστορια των Κυκλάδων
Βελος Πασχα στις Κυκλάδες
Βελος Αναζήτηση επιχειρήσεων
Βελος Ενοικιαζόμενα Δωμάτια
Βελος Εστίαση
Βελος Πρακτορεία - Ενοικιάσεις
Βελος Παραδοσιακά Προϊόντα
Βελος Μουσεία
 
Νησιά Κυκλάδων

Αμοργος Αμοργός
Αναφη Ανάφη
Ανδρος Άνδρος
Αντιπαρος Αντίπαρος
Δηλος Δήλος
Δονουσα Δονούσα
Ηρακλεια Ηρακλειά
Θηρασια Θηρασιά
Ιοσ Ίος
Κεα Κέα (Τζια)
Κιμωλος Κίμωλος
Κουφονησια Κουφονήσια
Κυθνος Κύθνος
Μηλος Μήλος
Μυκονος Μύκονος
Ναξος Νάξος
Παρος Πάρος
Σαντορινη Σαντορίνη (Θήρα)
Σεριφος Σέριφος
Σικινος Σίκινος
Σιφνος Σίφνος
Συρος Σύρος
Σχοινουσα Σχοινούσα
Τηνος Τήνος
Φολεγανδρος Φολέγανδρος
 

 

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

Η Άνδρος είναι ένα νησί με πολύ σημαντικά ιστορικά μνημεία. Η ξεχωριστή αρχιτεκτονική του νησιού, τα πανέμορφα αρχοντικά και τα γραφικά σοκάκια μαρτυρούν ένα νησί με πλούσια ιστορία.

Μπορείτε να επισκεφθείτε τους πύργους του νησιού, που οι κάτοικοι χρησιμοποιούσαν ως οχυρά και να θαυμάσετε την υπέροχη αρχιτεκτονική τους. Ο Πύργος του Αγίου Πέτρου, βρίσκεται στον Άνω Άγιο Πέτρο, είναι κυλινδρικός, κατασκευασμένος από σχιστόλιθο. Έχει διάμετρο βάσης 9,40 μ. ενώ το ύψος του φτάνει στα 20 μ. Ως πιθανή περίοδος κατασκευής του, αναφέρονται ο 4ος και 3ος αι. π.Χ. ή η Μυκηναϊκή εποχή. Ο Πύργος του Μακροταντάλου αναφέρεται και ως Κάστρο της «Οστοδωσιάς». Είναι το πιο χαρακτηριστικό δείγμα ενετικής αμυντικής αρχιτεκτονικής στο νησί. Βρίσκεται στην βραχώδη άκρη της παραλίας του Πύργου στο βόρειο άκρο της δυτικής ακτής.

Ο Πύργος της Φρυκτωρίας στηνπεριοχή της Αγίας Μαρίνας, Μακροταντάλου είναι ένα ακόμα χτίσμα από όπου έστελναν μηνύματα. Σήμερα σώζεται κομμάτι της βάσης του Πύργου.
Επίσης μπορείτε να δείτε το Κάστρο της Φανερωμένης στο Δημοτικό (Διαμερίσματα) Διαμέρισμα Κορθίου το οποίο κατασκευάστηκε το Μεσαίωνα για προφύλαξη των κατοίκων από τους πειρατές.

Το Βρυόκαστρο, στο Βαρίδι χρησίμευε για να προστατεύονται οι κάτοικοι από τις πειρατικές επιδρομές . Σήμερα διασώζονται τμήματα οχύρωσης. Το Καστελλάκι στις «Γίδες» ένας ακόμη οχυρωμένος χώρος, απέναντι από τον οικισμό Καλοκαιρινή.

Η αρχαία Ζαγορά είναι ο αρχαίος οικισμός της Ζαγοράς και βρίσκεται στo απόκρημνο οροπέδιο (ύψους 160 μ.) της ομώνυμης χερσονήσου.
Στην περιοχή Αποίκια  βρίσκεται η φημισμένη πηγή "Σάριζα". Δείτε τα Απατούρια με τα πέτρινα γεφύρια, τα όμορφα αρχοντικά και την εντυπωσιακή ρεματιά της Πυθάρας. Τις Στενιές, το χωριό των καπεταναίων, με τα γραφικά δρομάκια, το κοινόχρηστο πλυσταριό, και το παλιό εργοστάσιο ζυμαρικών με το μεγαλύτερο νερόμυλο των Βαλκανίων. Τα Λάμυρα, ένα καταπράσινο χωριό με άφθονα τρεχούμενα νερά, τους Περιστεριώνες, τα μοναδικά αυτά δείγματα λαϊκής αρχιτεκτονικής που θα βρείτε σε μεγάλο αριθμό στην περιοχή του Δήμου και το σπήλαιο Φόρος στο Αλαδινό, στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Μεσαριάς.
  
  
Η Μεσαριά, ήταν το οικονομικό και εμπορικό κέντρο των βυζαντινών χρόνων, και εκεί υπάρχει η εκκλησία του Ταξιάρχη Μιχαήλ.
Τα Διποτάματα είναι μια κοιλάδα μεγάλου φυσικού κάλλους, μήκους περίπου 7 χιλιομέτρων, στη νοτιοανατολική περιοχή του νησιού, ανάμεσα στο Συνετί, Παλαιόκαστρο και Κοχύλου.
Οι νερόμυλοι στην περιοχή Κορθίου εκ των οποίων 40 περίπου σώζονται μέχρι σήμερα είναι άριστα δείγματα προβιομηχανικής τεχνολογίας. Οι περισσότεροι βρίσκονται στα Διποτάματα, υπάρχουν όμως και στα Αηδόνια, το Βουνί, την Πίσω Μεριά.
Αξίζει να επισκεφτείτε τους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού. Το 1830 σημειώθηκε η πρώτη ανασκαφική προσπάθεια στην περιοχή της Παλαιόπολης. Το 1832 ανακαλύφθηκε ο Ερμής της Άνδρου και ένα ακέφαλο γυναικείο άγαλμα που μεταφέρθηκαν στο Αρχαιολογικό μουσείο της Αθήνας. Επίσης λειτουργεί το Αρχαιολογικό μουσείο Παλαιόπολης  με  αξιόλογα ευρήματα. Μετά από ανασκαφές στην περιοχή Υψηλής (Απροβάτου) βρέθηκαν ερείπια οικισμού και εντοπίστηκε οχυρωμένη ακρόπολη με ναό αρχαϊκής εποχής στο κέντρο της.


Στη Χώρα θα βρείτε το το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Ναυτικό Μουσείο, το Μουσείο Παραδοσιακών Τεχνών και Βυζαντινών Εικόνων, την Καϊρειο Βιβλιοθήκη και το Ίδρυμα Κυδωνιέως. Στην Άνδρο θα βρείτε πολλές εκκλησίες και μοναστήρια. Τα βυζαντινά μοναστήρια της Παναχράντου στο όρος Καταφύγι και του Αγ. Νικολάου κοντά στην παραλία Άχλα. Το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, που βρίσκεται στην Καψοράχη, ανάμεσα στο Μπατσί και το Γαύριο θεωρείται από τα πιο παλιά μοναστήρια των Κυκλάδων. Η εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο Κόρθι, όπου λειτούργησε το πρώτο προεπαναστατικό σχολείο στην Άνδρο και διαθέτει πλούσια κειμήλια και χειρόγραφα. Η Βυζαντινή μονή Σωτήρος, στο Δημοτικό Διαμέρισμα  Βιταλίου. Οι βυζαντινές εκκλησίες του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου και του Αγ. Νικολάου στο Κόρθι και ο Άγιος  Γεώργιος στο Φαράλη, στον επαρχιακό δρόμο της Καππαριάς.

 
Χάρτης Κυκλάδων

Χαρτης Κυκλαδων Ελλαδα
 
Photo Gallery

Φωτογραφιες απο τις Κυκλαδες
 
 
Τουριστική Αγορα Επιμελητηρίου Κυκλάδων   Πολιτική Ασφάλειας Όροι Χρήσης