Διαμονη στις Κυκλαδες - Ενοικιαζομενα δωματια Κυκλαδες
Αρχική 1
Business Portal 1
Χαρτης Πλοιων 1
Χρησιμα Links 1
Επικοινωνια   Bookmark Site
 
Φολέγανδρος

Βελος Φολέγανδρος
Βελος Φωτογραφίες
Βελος Αξιοθέατα
Βελος Παραλίες
Βελος Εκδηλώσεις
 
Διακοπές στις Κυκλάδες

Βελος Ιστορια των Κυκλάδων
Βελος Πασχα στις Κυκλάδες
Βελος Αναζήτηση επιχειρήσεων
Βελος Ενοικιαζόμενα Δωμάτια
Βελος Εστίαση
Βελος Πρακτορεία - Ενοικιάσεις
Βελος Παραδοσιακά Προϊόντα
Βελος Διασκέδαση
 
Νησιά Κυκλάδων

Αμοργος Αμοργός
Αναφη Ανάφη
Ανδρος Άνδρος
Αντιπαρος Αντίπαρος
Δηλος Δήλος
Δονουσα Δονούσα
Ηρακλεια Ηρακλειά
Θηρασια Θηρασιά
Ιοσ Ίος
Κεα Κέα (Τζια)
Κιμωλος Κίμωλος
Κουφονησια Κουφονήσια
Κυθνος Κύθνος
Μηλος Μήλος
Μυκονος Μύκονος
Ναξος Νάξος
Παρος Πάρος
Σαντορινη Σαντορίνη (Θήρα)
Σεριφος Σέριφος
Σικινος Σίκινος
Σιφνος Σίφνος
Συρος Σύρος
Σχοινουσα Σχοινούσα
Τηνος Τήνος
Φολεγανδρος Φολέγανδρος
 

 

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΗ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ

Οι παραλίες του νησιού είναι πραγματικά στολίδια για τις Κυκλάδες με κρυστάλλινα νερά και βυθούς ζωγραφισμένους από την πράσινη πέτρα του νησιού. Οι παραλίες προσφέρουν αρκετή σκιά λόγω των αλμιρικιών που υπάρχουν καταμήκος τους.

Απολαύστε φρέσκο ψάρι στα παραλιακά ταβερνάκια δίπλα στο κύμα και επισκευθείτε τις ερημικές παραλίες με τις απέραντες αμμουδιές.
Για όσους δεν διαθέτουν αυτοκίνητο, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα τουριστικά καραβάκια για την πρόσβαση τους στις παραλίες του νησιού και για τις πιο απομωνομένες παραλίες καλό θα ήταν να προτιμήσετε την πεζοπορία.

Ο Καραβοστάσης (Χοχλίδια) είναι η παραλία που βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού κοντά στον οικισμό. Θεωρείται από τις πολυσύχναστες παραλίες του νησιού με αρκετά μπαρ, ταβέρνες και παραλιακά ξενοδοχεία. Τους καλοκαιρινούς μήνες ο ναυτικός όμιλος της Φολεγάνδρου παραδίδει μαθήματα κολύμβησης και ιστιοπλοϊας σε παιδιά. Η παραλία αποτελείται κυρίως από άμμο και βότσαλο και είναι ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά λόγω της ρηχής θάλασσας και της έλλειψης των δυνατών ανέμων.

Το Λιβάδι βρίσκεται νοτιοανατολικά του νησιού στον ομώνυμο παραθεριστικό οικισμό. Μπορείτε να φτάσετε εύκολα με το αυτοκίνητο από το λιμάνι του νησιού. Η παραλία διαθέτει οργανωμένο κάμπινγκ με εστιατόριο.

Η Αγκάλη είναι από τις πιο τουριστικές παραλίες. Βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού και η πρόσβαση γίνεται οδικώς ή με τουριστικά καραβάκια από τον Καραβοστάση. Στην περιοχή της Αγκάλης θα βρείτε ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Κοντινές παραλίες με απόσταση μόλις 10 λεπτών, είναι τα Φυρά και ο Γαλίφος που βρίσκεται στη διαδρομή για τον Άγιο Νικόλαο. Κοντά στην παραλία του Γαλίφου μπορείτε να βρείτε λίγα ενοικιαζόμενα δωμάτια αλλά χωρίς ρεύμα.

Ο Άγιος Νικόλαος είναι η ακριβώς επόμενη παραλία. Βρίσκεται σε ακατοίκητη περιοχή και η πρόσβαση γίνεται με τα τουριστικά καραβάκια του νησιού ή περπατώντας από την Αγκάλη με απόσταση 20 λεπτά ή την Άνω Μεριά με 45 λεπτά αντίστοιχα. Οδική πρόσβαση δεν υπάρχει και η παραλία διαθέτει ένα μόνο εστιατόριο.

Το Λιβαδάκι βρίσκεται κοντά στο Φάρο της Ασπρόπουντας. Στη παραλία μπορείτε να φτάσετε με τουριστικό σκάφος από τον Καραβοστάση και την Αγκάλη ή να περπατήσετε από την Πάνω Μεριά με απόσταση γύρω στη μία ώρα. Η οδική πρόσβαση δεν είναι δυνατή. Η παραλία βρίσκεται σε ακατοίκητη περιοχή γι αυτό θα πρέπει να έχετε μαζί σας τα κατάλληλα εφόδια. Η ομορφιά της παραλίας είναι μοναδική με κάτασπρα βότσαλα και διάφανα νερά.

Στην ερημική παραλία Αμπέλι μπορείτε να φτάσετε με ιδιωτικό σκάφος. Για όσους αγαπούν τη πεζοπορία μπορούν ν’ ακολουθήσουν το μονοπάτι από το ξωκλήσι του Άγιου Παντελεήμονα στην Πάνω Μεριά με απόσταση περίπου 30 λεπτών. Μια μικρή ήχυση παραλία με βότσαλο και πέτρα κοντά στη ρεματιά με τις καλλιέργειες που προσφέρει μεγάλη σκιά.

Ο Άγιος Γεώργιος βρίσκεται στην βορειοανατολική πλευρά του νησιού σε μια ακατοίκητη περιοχή. Για την προσβασή σας εκεί με μεταφορικό μέσο θα πρέπει ν’ ακολουθήσετε τον χωματόδρομο από την Άνω Μεριά με απόσταση 10 λεπτών ή να περπατήσετε από τα μονοπάτια της περιοχής με απόσταση περίπου μία ώρα. Κοντά στον Άγιο Γεώργιο θα συναντήσετε και την παραλία Λυγαριά.

Στη βόρεια πλευρά του νησιού θα συναντήσετε τα Βορεινά και το Σερφιώτικο. Οι παραλίες είναι προσβάσιμες μόνο με τα πόδια ακολουθώντας το μονοπάτι από τους μύλους που βρίσκονται αριστερά στο δρόμο της Χώρας – Άνω Μεριάς με απόσταση περίπου 20 και 40 λεπτών αντίστοιχα. Η παραλίες βρίσκονται σε ακατοίκητες περιοχες και γι’ αυτό θα πρέπει να εφοδιαστείτε με νερό. Χαρακτηριστικό της παραλίας Βορεινά είναι η πράσινη πέτρα που κυριαρχεί στη Φολέγανδρο.
 
Χάρτης Κυκλάδων

Χαρτης Κυκλαδων Ελλαδα
 
Photo Gallery

Φωτογραφιες απο τις Κυκλαδες
 
 
Τουριστική Αγορα Επιμελητηρίου Κυκλάδων   Πολιτική Ασφάλειας Όροι Χρήσης