Διαμονη στις Κυκλαδες - Ενοικιαζομενα δωματια Κυκλαδες
Αρχική 1
Business Portal 1
Χαρτης Πλοιων 1
Χρησιμα Links 1
Επικοινωνια   Bookmark Site
 
Φολέγανδρος

Βελος Φολέγανδρος
Βελος Φωτογραφίες
Βελος Αξιοθέατα
Βελος Παραλίες
Βελος Εκδηλώσεις
 
Διακοπές στις Κυκλάδες

Βελος Ιστορια των Κυκλάδων
Βελος Πασχα στις Κυκλάδες
Βελος Αναζήτηση επιχειρήσεων
Βελος Ενοικιαζόμενα Δωμάτια
Βελος Εστίαση
Βελος Πρακτορεία - Ενοικιάσεις
Βελος Παραδοσιακά Προϊόντα
Βελος Διασκέδαση
 
Νησιά Κυκλάδων

Αμοργος Αμοργός
Αναφη Ανάφη
Ανδρος Άνδρος
Αντιπαρος Αντίπαρος
Δηλος Δήλος
Δονουσα Δονούσα
Ηρακλεια Ηρακλειά
Θηρασια Θηρασιά
Ιοσ Ίος
Κεα Κέα (Τζια)
Κιμωλος Κίμωλος
Κουφονησια Κουφονήσια
Κυθνος Κύθνος
Μηλος Μήλος
Μυκονος Μύκονος
Ναξος Νάξος
Παρος Πάρος
Σαντορινη Σαντορίνη (Θήρα)
Σεριφος Σέριφος
Σικινος Σίκινος
Σιφνος Σίφνος
Συρος Σύρος
Σχοινουσα Σχοινούσα
Τηνος Τήνος
Φολεγανδρος Φολέγανδρος
 
 

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ

Κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις από τον Σύλλογο "Η Φολέγανδρος". Οι επισκέπτες του νησιού μπορούν ν’ απολαύσουν εκθέσεις ζωγραφικής, κεραμικής και φωτογραφίας. Εκδηλώσεις γίνονται και στο Λαογραφικό Μουσείο του νησιού στην Άνω Μεριά, με μουσικές και ποιητικές βραδιές. Στο νεοκλασικό κτίριο του Δημοτικού Σχολείου της Χώρας φιλοξενούνται θεματικές εκθέσεις που διαρκούν όλο το καλοκαίρι.

Ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά δρώμενα (event) του νησιού είναι οι «Γιορτές Φολεγάνδρου» το καλοκαιρινό φεστιβάλ που γίνεται κάθε Ιούλιο. Όλο το νησί γιορτάζει, και στις περιοχές Κάστρο, Άνω Μεριά και Καραβοστάση γίνονται (δίνονται) παραστάσεις, προβολές και συναυλίες κλασσικής και ελληνικής μουσικής. 

Τον Αύγουστο μπορείτε να λάβετε μέρος σε αγώνες κολύμβησης και ιστιοπλοΐας που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος της Φολεγάνδρου στον Καραβοστάση και στην Αγκάλη.

Το νησί χαρακτηρίζεται από τον ιδιαίτερο εορτασμό του Πάσχα, μοναδικό  (για όλη) στην Ελλάδα. Οι κάτοικοι του νησιού μέσα σε (από) μία μοναδική γιορτινή ατμόσφαιρα με τραγούδια, ευχές και γλέντια υποδέχονται την πομπή της εικόνας της Παναγίας προσφέροντας κρασί, ρακί, γλυκά και κεράσματα σε όλους. Ανήμερα το Πάσχα η εικόνα διασχίζει τη Χώρα και τα γραφικά στενά του Κάστρου και ο ουρανός γεμίζει βεγγαλικά που ρίχνουν (από τους) οι νεότεροι του νησιού. Τις πρώτες ημέρες του εορτασμού του Πάσχα η πομπή της εικόνας περνάει από τις περισσότερες περιοχές του νησιού και καταλήγει στο Λιμάνι όπου γίνεται και η ευλογία όλων των σκαφών. Στο τέλος του οδοιπορικού της επιστρέφει στο μοναστήρι της Παναγίας και παραμένει εκεί μέχρι τον επόμενο εορτασμό του Πάσχα.

 
Χάρτης Κυκλάδων

Χαρτης Κυκλαδων Ελλαδα
 
Photo Gallery

Φωτογραφιες απο τις Κυκλαδες
 
 
Τουριστική Αγορα Επιμελητηρίου Κυκλάδων   Πολιτική Ασφάλειας Όροι Χρήσης