Διαμονη στις Κυκλαδες - Ενοικιαζομενα δωματια Κυκλαδες
Αρχική 1
Business Portal 1
Χαρτης Πλοιων 1
Χρησιμα Links 1
Επικοινωνια   Bookmark Site
 
Φολέγανδρος

Βελος Φολέγανδρος
Βελος Φωτογραφίες
Βελος Αξιοθέατα
Βελος Παραλίες
Βελος Εκδηλώσεις
 
Διακοπές στις Κυκλάδες

Βελος Ιστορια των Κυκλάδων
Βελος Πασχα στις Κυκλάδες
Βελος Αναζήτηση επιχειρήσεων
Βελος Ενοικιαζόμενα Δωμάτια
Βελος Εστίαση
Βελος Πρακτορεία - Ενοικιάσεις
Βελος Παραδοσιακά Προϊόντα
Βελος Διασκέδαση
 
Νησιά Κυκλάδων

Αμοργος Αμοργός
Αναφη Ανάφη
Ανδρος Άνδρος
Αντιπαρος Αντίπαρος
Δηλος Δήλος
Δονουσα Δονούσα
Ηρακλεια Ηρακλειά
Θηρασια Θηρασιά
Ιοσ Ίος
Κεα Κέα (Τζια)
Κιμωλος Κίμωλος
Κουφονησια Κουφονήσια
Κυθνος Κύθνος
Μηλος Μήλος
Μυκονος Μύκονος
Ναξος Νάξος
Παρος Πάρος
Σαντορινη Σαντορίνη (Θήρα)
Σεριφος Σέριφος
Σικινος Σίκινος
Σιφνος Σίφνος
Συρος Σύρος
Σχοινουσα Σχοινούσα
Τηνος Τήνος
Φολεγανδρος Φολέγανδρος
 
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ

Η Φολέγανδρος είναι το νοτιότερο νησί των Δυτικών Κυκλάδων και χαρακτηρίζεται ως δημοφιλής προορισμός τα τελευταία χρόνια συνδυάζοντας ήρεμες διακοπές αλλά και έντονη διασκέδαση.

Φτάνοντας στο λιμάνι της Φολεγάνδρου τον Καραβοστάση διακρίνουμε τη γραφικότητα του νησιού αλλά και τη φυσική ομορφιά του. Πρόκειται για ένα παραθαλάσσιο χωριό με αρκετή τουριστική κίνηση.

Η πρωτεύουσα του νησιού ονομάζεται Χώρα βρίσκεται χτισμένη σε υψόμετρο περίπου 200 μέτρων από τη θάλασσα, σε απόσταση  3,4 χιλιομέτρων  από τον Καραβοστάση (και βρίσκεται πάνω από τη θάλασσα σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από το λιμάνι). Ο παραδοσιακός οικισμός της Χώρας (της Φολεγάνδρου) είναι από τους πιο πολυσύχναστους του νησιού , με χαρακτηριστικά του τα πλακόστρωτα σοκάκια, τις πλατείες και το βενετσιάνικο κάστρο.

Η απόσταση του νησιού από τον Πειραιά είναι 104 ναυτικά μίλια.
Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες  όταν (που) η τουριστική κίνηση είναι αυξημένη, εκτελούνται δρομολόγια με πλοία ( με τη συγκοινωνία) 4 φορές την εβδομάδα. Μπορείτε να ταξιδέψετε από τον Πειραιά με το ταξίδι να διαρκεί από 9 έως 11 ώρες ανάλογα με το δρομολόγιο το οποίο θα επιλέξετε. Η Φολέγανδρος συνδέεται επίσης, με πυκνά, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, δρομολόγια με την Ίο, τη Νάξο, την Πάρο, τη Σαντορίνη και τη Σύρο.
 
Ορισμένοι (μερικοί) από τους γνωστούς οικισμούς του νησιού είναι η Άνω Μεριά, η Αγκάλη που είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς παραθεριστικούς χώρους (οικισμούς), το Λιβάδι και ο Πετούσης.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Για την προέλευση του ονόματος της Φολεγάνδρου υπάρχουν δύο εκδοχές: σύμφωνα με την πρώτη , το όνομα προέρχεται από τη φοινικική λέξη "phelekgundari"  («helekgundari») που σημαίνει «πετρώδης γη». Κατά τη δεύτερη εκδοχή το νησί πήρε το όνομά του από τον πρώτο του μυθολογικό οικιστή, τον Φολέγανδρο, γιο του βασιλιά της Κρήτης Μίνωα. Κατά την Ενετοκρατία το επίσημο όνομά του νησιού ήταν "Πολύκανδρος".
Η Φολέγανδρος συμμετείχε στην Αθηναϊκή Συμμαχία. Μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1204 από τους Φράγκους και την κυριαρχία των Ενετών στο Αιγαίο, το νησί καταλήφθηκε από τους Φράγκους και στη συνέχεια το 1715 από τους Τούρκους οι οποίοι είχαν και την υποστήριξη της Γαλλίας.

Η Φολέγανδρος ενσωματώθηκε με την υπόλοιπη ελληνική επικράτεια το 1828 και από τις (στις)  αρχές της δεκαετίας του 1980 γνωρίζει σημαντική τουριστική ανάπτυξη.

 
Χάρτης Κυκλάδων

Χαρτης Κυκλαδων Ελλαδα
 
Photo Gallery

Φωτογραφιες απο τις Κυκλαδες
 
 
Τουριστική Αγορα Επιμελητηρίου Κυκλάδων   Πολιτική Ασφάλειας Όροι Χρήσης