Διαμονη στις Κυκλαδες - Ενοικιαζομενα δωματια Κυκλαδες
Αρχική 1
Business Portal 1
Χαρτης Πλοιων 1
Χρησιμα Links 1
Επικοινωνια   Bookmark Site
 
Κίμωλος

Βελος Κίμωλος
Βελος Φωτογραφίες
Βελος Αξιοθέατα
Βελος Παραλίες
Βελος Εκδηλώσεις
 
Διακοπές στις Κυκλάδες

Βελος Ιστορια των Κυκλάδων
Βελος Πασχα στις Κυκλάδες
Βελος Αναζήτηση επιχειρήσεων
Βελος Ενοικιαζόμενα Δωμάτια
Βελος Εστίαση
Βελος Πρακτορεία - Ενοικιάσεις
Βελος Παραδοσιακά Προϊόντα
Βελος Διασκέδαση
 
Νησιά Κυκλάδων

Αμοργος Αμοργός
Αναφη Ανάφη
Ανδρος Άνδρος
Αντιπαρος Αντίπαρος
Δηλος Δήλος
Δονουσα Δονούσα
Ηρακλεια Ηρακλειά
Θηρασια Θηρασιά
Ιοσ Ίος
Κεα Κέα (Τζια)
Κιμωλος Κίμωλος
Κουφονησια Κουφονήσια
Κυθνος Κύθνος
Μηλος Μήλος
Μυκονος Μύκονος
Ναξος Νάξος
Παρος Πάρος
Σαντορινη Σαντορίνη (Θήρα)
Σεριφος Σέριφος
Σικινος Σίκινος
Σιφνος Σίφνος
Συρος Σύρος
Σχοινουσα Σχοινούσα
Τηνος Τήνος
Φολεγανδρος Φολέγανδρος
 
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΜΩΛΟ

Η Κίμωλος βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και ανήκει στο σύμπλεγμα των Νοτιοδυτικών Κυκλάδων στην άγονη γραμμή των Δυτικών Κυκλάδων. Έχει έκταση 37 τετραγωνικά χιλιόμετρα και βρίσκεται ανάμεσα στη Μήλο και τη Σίφνο με απόσταση 87 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά.

Από τον Πειραιά εκτελούνται δρομολόγια πλοίων και το ταξίδι διαρκεί 6 με 8 ώρες. Η μετάβαση στο νησί μπορεί να γίνει και αεροπορικώς μέσω του αεροδρομίου της Μήλου με την οποία το νησί συνδέεται ακτοπλοϊκώς σχεδόν καθημερινά.

Μικρό πετρώδες νησί με ηφαιστιογενή δραστηριότητα και ποικιλία πετρωμάτων με πιο χαρακτηριστικό τον κιμωλίτη ή «κιμώλια γη» ή κιμωλία όπως την γνωρίζουν οι περισσότεροι.

Αξίζει να σημειωθεί η πλούσια πανίδα του νησιού με πιο χαρακτηριστικό είδος τη μεσογειακή φώκια Μονάχους – Μονάχους. Στο ορεινό μέρος του νησιού συναντάμε σπάνια ζώα όπως την οχιά «λεμπετίνα», τη μπλε σαύρα, τον θαλασσοκόρακα, τη χρυσή κουκουβάγια, ένα σπάνιο είδος γερακιού, και πολλά αποδημητικά πουλιά.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Σύμφωνα με τη παράδοση το νησί πήρε το όνομα του από τον Κίμωλο, τον πρώτο οικιστή του νησιού όπως αυτό αναφέρεται στην ελληνική μυθολογία. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα το νησί ονομαζόταν «Εχινούσα», λόγω της κιμωλίας εχίδνας , η οποία ακόμα υπάρχει στο νησί. Στη συνέχεια καταλήφθηκε από τους Βενετούς οι οποίοι την ονόμασαν «Αρτζεντιέρα» ίσως λόγω του ασημένιου  χρώματος των βράχων του νησιού.

Στη δυτική πλευρά της Κιμώλου στα «Ελληνικά» βρισκόταν η αρχαία πόλη, λίγο προτού βυθιστεί. Ότι απέμεινε από την πόλη βρίσκεται στο νησάκι Άγιος Ανδρέας, απέναντι από τα Ελληνικά, όπου στον βυθό της περιοχής βρέθηκαν ερείπια από τα σπίτια και τους τάφους της αρχαίας πόλης. Από τα ευρήματα αγγείων που έχουν βρεθεί στο νησί αποδεικνύεται ότι οι κάτοικοι ζούσαν εδώ μέχρι τη Βυζαντινή Εποχή.

Η Κίμωλος υπέστη, όπως όλα τα κυκλαδονήσια, πολλά δεινά από τις επιδρομές των πειρατών και  την κυριαρχία αλλόθρησκων κατακτητών αλλά γνώρισε και ημέρες δόξας. Κατά τη διάρκεια της Φραγκοκρατίας, ο Μάρκος Σανούδος, ένωσε την Κίμωλο με το δουκάτο της Νάξου (1207). Στη συνέχεια το νησί καταλήφθηκε από τους Τούρκους και κατά το ρωσοτουρκικό πόλεμο (1770-1774), από τους Ρώσους.

Μετά την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό (1828) η Κίμωλος ενσωματώθηκε στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος.

 
Χάρτης Κυκλάδων

Χαρτης Κυκλαδων Ελλαδα
 
Photo Gallery

Φωτογραφιες απο τις Κυκλαδες
 
 
Τουριστική Αγορα Επιμελητηρίου Κυκλάδων   Πολιτική Ασφάλειας Όροι Χρήσης