Διαμονη στις Κυκλαδες - Ενοικιαζομενα δωματια Κυκλαδες
Αρχική 1
Business Portal 1
Χαρτης Πλοιων 1
Χρησιμα Links 1
Επικοινωνια   Bookmark Site
 
Κύθνος

Βελος Κύθνος
Βελος Φωτογραφίες
Βελος Αξιοθέατα
Βελος Παραλίες
Βελος Εκδηλώσεις
 
Διακοπές στις Κυκλάδες

Βελος Ιστορια των Κυκλάδων
Βελος Πασχα στις Κυκλάδες
Βελος Αναζήτηση επιχειρήσεων
Βελος Ενοικιαζόμενα Δωμάτια
Βελος Εστίαση
Βελος Πρακτορεία - Ενοικιάσεις
Βελος Παραδοσιακά Προϊόντα
Βελος Διασκέδαση
 
Νησιά Κυκλάδων

Αμοργος Αμοργός
Αναφη Ανάφη
Ανδρος Άνδρος
Αντιπαρος Αντίπαρος
Δηλος Δήλος
Δονουσα Δονούσα
Ηρακλεια Ηρακλειά
Θηρασια Θηρασιά
Ιοσ Ίος
Κεα Κέα (Τζια)
Κιμωλος Κίμωλος
Κουφονησια Κουφονήσια
Κυθνος Κύθνος
Μηλος Μήλος
Μυκονος Μύκονος
Ναξος Νάξος
Παρος Πάρος
Σαντορινη Σαντορίνη (Θήρα)
Σεριφος Σέριφος
Σικινος Σίκινος
Σιφνος Σίφνος
Συρος Σύρος
Σχοινουσα Σχοινούσα
Τηνος Τήνος
Φολεγανδρος Φολέγανδρος
 

 

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΘΝΟ

Το νησί έχει πανέμορφες παραλίες που σχηματίζουν γραφικούς κολπίσκους, όρμους με πεντακάθαρα νερά και άφθονο πράσινο για όσους δεν αντέχουν και αγαπούν την έκθεση στον ήλιο.

Μία από τις πιο αξιόλογες παραλίες της Κύθνου είναι τα Λουτρά. Η ιαματική πηγή που εκβάλει στις όχθες της έχει ευεργετικές ιδιότητες για όσους την επισκέπτονται και κολυμπούν στα πεντακάθαρα νερά της.

Κοντά στα Λουτρά συναντάμε την παραλία της Αγίας Ειρήνης και το Σχοινάρι.  Το νησί διαθέτει πολλές μικρές και γραφικές παραλίες όπως το Καβουροχέρι που βρίσκεται ανάμεσα στα Ποτάμια και την περιοχή Μαρουλά, το Κουρί ανάμεσα στις παραλίες Νάουσα και Ζογκάκι, το Λιοτρίβι στη διαδρομή για το Καλό Λιβάδι και τα Μαρτινάκια που είναι η πρώτη παραλία που συναντάμε φεύγοντας από την περιοχή του Μέριχα προς τα Λουτρά.

Στη νότια πλευρά του νησιού κοντά στον οικισμό του Αγίου Δημητρίου βρίσκεται η ομώνυμη παραλία, μία από τις πιο όμορφες αμμουδιές του νησιού. Από τον Άγιο Δημήτριο μπορείτε να φτάσετε στην μικρή παραλία Πετρούσα. Το Ζογκάκι είναι η νοτιότερη παραλία, κοντά στις παραλίες Νάουσα και Κουρί που ενώνονται μεταξύ τους με σκαλάκια.

Η Μεγάλη Άμμος Κανάλας βρίσκεται κάτω από την εκκλησία στη δεξιά πλευρά του κόλπου και είναι από τις πιο πολυσύχναστες αμμουδιές της Κύθνου. Μπορείτε να κολυμπήσετε και στην αριστερή πλευρά του κόλπου στην παραλία Αντώνηδες.

Στο ανατολικό μέρος του νησιού θα συναντήσετε την παραλία Άγιος Στέφανος. Μεγάλη αμμουδιά με βότσαλα και πολλά αλμυρίκια που χαρίζουν σκιά στους επισκέπτες της.

Κοντά στο εκκλησάκι Άγιος Σώστης, στο βορειότερο σημείο του νησιού, θα συναντήσετε μία πανέμορφη παραλία με ψιλά βότσαλα και άμμο.
Δύο επίσης υπέροχες αμμουδιές του νησιού είναι η Απόκρουση και η Γαϊδουρόμαντρα.
Για όσους προτιμούν τα ήσυχα θαλάσσια μπάνια μπορούν να επισκεφθούν τις παραλίες Μαυριάνος στο ανατολικό μέρος του νησιού, το Σιμουσί νοτιοανατολικά και το Στιφό στη διαδρομή για τον Άγιο Δημήτριο. 
Στην παραλία Κολώνα μια  λωρίδα άμμου χωρίζει τη θάλασσα στη μέση δημιουργώντας δύο αμμουδιές στην ίδια παραλία. είναι από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του νησιού.

Συνδυάζοντας το όμορφο τοπίο και τις χρυσές αμμουδιές οι παραλίες  Φυκιάδα και Φλαμπουριά κοντά στο εκκλησάκι της Παναγίας είναι από τις πιο χαρακτηριστικές της Κύθνου. Ο απάνεμος κόλπος Επισκοπή, η παραλία Ποτάμια, ο γιαλός του Μέριχα και ο μικρός όρμος του Τρίβλακα είναι μερικά μέρη του νησιού που μπορείτε να επισκεφθείτε και να κολυμπήσετε.

Στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού κοντά στο εκκλησάκι της Παναγιάς της Καλολιβαδιώτισας που βρίσκεται πάνω στον βράχο συναντάμε την παραλία Καλό Λιβάδι.
 
Χάρτης Κυκλάδων

Χαρτης Κυκλαδων Ελλαδα
 
Photo Gallery

Φωτογραφιες απο τις Κυκλαδες
 
 
Τουριστική Αγορα Επιμελητηρίου Κυκλάδων   Πολιτική Ασφάλειας Όροι Χρήσης