Διαμονη στις Κυκλαδες - Ενοικιαζομενα δωματια Κυκλαδες
Αρχική 1
Business Portal 1
Χαρτης Πλοιων 1
Χρησιμα Links 1
Επικοινωνια   Bookmark Site
 
Κουφονήσια


Βελος Κουφονήσια

Βελος Φωτογραφίες
Βελος Αξιοθέατα
Βελος Παραλίες
Βελος Εκδηλώσεις
 
Διακοπές στις Κυκλάδες

Βελος Ιστορια των Κυκλάδων
Βελος Πασχα στις Κυκλάδες
Βελος Αναζήτηση επιχειρήσεων
Βελος Ενοικιαζόμενα Δωμάτια
Βελος Εστίαση
Βελος Πρακτορεία - Ενοικιάσεις
Βελος Παραδοσιακά Προϊόντα
Βελος Διασκέδαση
 
Νησιά Κυκλάδων

Αμοργος Αμοργός
Αναφη Ανάφη
Ανδρος Άνδρος
Αντιπαρος Αντίπαρος
Δηλος Δήλος
Δονουσα Δονούσα
Ηρακλεια Ηρακλειά
Θηρασια Θηρασιά
Ιοσ Ίος
Κεα Κέα (Τζια)
Κιμωλος Κίμωλος
Κουφονησια Κουφονήσια
Κυθνος Κύθνος
Μηλος Μήλος
Μυκονος Μύκονος
Ναξος Νάξος
Παρος Πάρος
Σαντορινη Σαντορίνη (Θήρα)
Σεριφος Σέριφος
Σικινος Σίκινος
Σιφνος Σίφνος
Συρος Σύρος
Σχοινουσα Σχοινούσα
Τηνος Τήνος
Φολεγανδρος Φολέγανδρος
 

 

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΤΑ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ

Η Κέρος, ένα νησί χωρίς λιμάνι, στην νοτιοανατολική πλευρά του Κουφονησίου, υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του Κυκλαδικού Πολιτισμού (3000-2000 π.Χ). Ο χώρος αυτός παρουσιάζει μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον και αποτέλεσε πόλο έλξης πολλών ανασκαφών. Στη δυτική πλευρά του νησιού ανακαλύφθηκαν αρχαιολογικά μαρμάρινα ειδώλια  μεγάλης αξίας, δύο από αυτά  ο «Αρπιστής» και «ο Αυλητής» εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας. Δέος προκαλεί και το επιβλητικό ειδώλιο της «Μεγάλης Μητέρας» με ύψος 1,40 μ. Σημαντικά ευρήματα είναι (αποτελούν) και αυτά που βρέθηκαν στο πρωτοκυκλαδικό νεκροταφείο του γειτονικού νησιού.

Σύμφωνα με τη μυθολογία η Κέρος συνδέεται με το νησί Αστερία όπου γεννήθηκαν οι αρχαίοι Θεοί Απόλλων και Άρτεμις. Η εκδοχή αυτή πηγάζει από τις θεωρίες του Ομήρου, των Ορφικών αλλά και άλλες αρχαίες πηγές.

Έρευνες υποστηρίζουν ότι αυτοί που κατασκεύασαν  τα κυκλαδικά ειδώλια που έχουν βρεθεί στο νησί, χρησιμοποίησαν ως αφετηρία έμπνευσης και μοντέλο την ξαπλωμένη γυναικεία μορφή, η οποία διαγράφεται στην κορυφογραμμή του νησιού. Το θέαμα το οποίο προσφέρει το νησί κατά τα δύο Ηλιοστάσια είναι μαγευτικό αλλά και κατάλληλο για μυστικιστικούς συνειρμούς: πάνω από την ήβη της ξαπλωμένης γυναικείας μορφής του βουνού, ανατέλλει η Σελήνη τον Ιούνιο και ο Ήλιος τον Δεκέμβριο, λες και τα ουράνια σώματα που χαρίζουν στη Γη το φως γεννιούνται εδώ, πίσω από τη γυναίκα των βράχων ενός λησμονημένου ιερού νησιού.

Για όσους αγαπούν το ψάρεμα, οι βραχώδεις σπηλιές του νησιού είναι ιδανικοί ψαρότοποι. Για την περιήγηση σας στο νησί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα καΐκια του νησιού αν και οι αποστάσεις είναι μικρές και καλύπτονται και με τα πόδια. Τα Κουφονήσια αποτελούν αφετηρία για όσους θέλουν να επισκεφτούν τις Μικρές Κυκλάδες. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε ημερήσιες εκδρομές προς άλλους προορισμούς των Μικρών Κυκλάδων με ναυλωμένα καΐκια που διαθέτουν οι κάτοικοι του νησιού.

 
Χάρτης Κυκλάδων

Χαρτης Κυκλαδων Ελλαδα
 
Photo Gallery

Φωτογραφιες απο τις Κυκλαδες
 
 
Τουριστική Αγορα Επιμελητηρίου Κυκλάδων   Πολιτική Ασφάλειας Όροι Χρήσης