Διαμονη στις Κυκλαδες - Ενοικιαζομενα δωματια Κυκλαδες
Αρχική 1
Business Portal 1
Χαρτης Πλοιων 1
Χρησιμα Links 1
Επικοινωνια   Bookmark Site
 
Νάξος

Βελος Νάξος
Βελος Φωτογραφίες
Βελος Αξιοθέατα
Βελος Παραλίες
Βελος Εκδηλώσεις
 
Διακοπές στις Κυκλάδες

Βελος Ιστορια των Κυκλάδων
Βελος Πασχα στις Κυκλάδες
Βελος Αναζήτηση επιχειρήσεων
Βελος Ενοικιαζόμενα Δωμάτια
Βελος Εστίαση
Βελος Πρακτορεία - Ενοικιάσεις
Βελος Παραδοσιακά Προϊόντα
Βελος Μουσεία
 
Νησιά Κυκλάδων

Αμοργος Αμοργός
Αναφη Ανάφη
Ανδρος Άνδρος
Αντιπαρος Αντίπαρος
Δηλος Δήλος
Δονουσα Δονούσα
Ηρακλεια Ηρακλειά
Θηρασια Θηρασιά
Ιοσ Ίος
Κεα Κέα (Τζια)
Κιμωλος Κίμωλος
Κουφονησια Κουφονήσια
Κυθνος Κύθνος
Μηλος Μήλος
Μυκονος Μύκονος
Ναξος Νάξος
Παρος Πάρος
Σαντορινη Σαντορίνη (Θήρα)
Σεριφος Σέριφος
Σικινος Σίκινος
Σιφνος Σίφνος
Συρος Σύρος
Σχοινουσα Σχοινούσα
Τηνος Τήνος
Φολεγανδρος Φολέγανδρος
 

 

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

O Άγιος Γεώργιος είναι η πιο δημοφιλής και κοσμοπολίτικη παραλία της Χώρας. Μία υπέροχη αμμουδιά με ρηχά νερά, προστατευμένη από τους ανέμους, ιδανική για παιδιά. Στην παραλία λειτουργεί οργανωμένο αθλητικό κέντρο με σύγχρονο εξοπλισμό για όλα τα θαλάσσια σπορ. Θα βρείτε επίσης μαγαζιά, παραθαλάσσιες ταβέρνες και παραλιακά μπαράκια.
Ο Άγιος Προκόπης είναι πολύ γνωστή παραλία του νησιού, οργανωμένη τουριστικά και συγκεντρώνει πολύ κόσμο. Κοντά στη παραλία θα βρείτε τουριστικά μαγαζιά και ταβέρνες. Μία παραλία με χοντρή άμμο και καταγάλανα νερά, με δυνατότητα για θαλάσσια σπορ. Για όσους δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο μπορούν να χρησιμοποιήσουν την συγκοινωνία από την Χώρα. Τους καλοκαιρινούς μήνες πραγματοποιούνται δρομολόγια κάθε 20 λεπτά από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Η συνέχεια της παραλίας του Αγίου Προκόπη ονομάζεται Αγία Άννα. Είναι ανεπτυγμένη τουριστικά και υπάρχει δυνατότητα για θαλάσσια σπορ. Χαρακτηριστικό της Αγίας Άννας είναι το δάσος με τους σπάνιους κέδρους που φύονται μέσα στην άμμο.

Η Πλάκα είναι μια μεγάλη αμμουδιά (4 χλμ.) η οποία αποτελεί συνέχεια της παραλίας της Αγίας Άννας. Ένας χωματόδρομος χωρίζει την παραλία από τον κάμπο που καταλήγει σ' αυτή. Κατά μήκος του υπάρχουν ταβέρνες και μπαράκια.

Δύο υπέροχες αμμουδιές, της Μικρής Βίγλας και της Παρθένου, χωρίζονται από τον βράχο της Μικρής Βίγλας. Η παραλία της Παρθένου  συγκεντρώνει πολλούς φίλους της ιστιοσανίδας. Στην περιοχή υπάρχουν μερικά παραθαλάσσια ταβερνάκια.

Το Καστράκι είναι ακόμα μία μεγάλη παραλία (3 χλμ.) του νησιού με χαρακτηριστικό της την λευκή ψιλή άμμο. Στον ομώνυμο οικισμό θα βρείτε λίγες ταβέρνες.

Σε όσους αρέσει η εξωτική ομορφιά μπορούν να επισκεφθούν την παραλία Άλυκο. Περιτριγυρισμένη από αμμόλοφους βρίσκεται μέσα στο δάσος των κέδρων. Η παραλία δεν είναι ιδιαίτερα πολυσύχναστη και στην περιοχή μπορείτε να βρείτε ταβέρνες.

Αν ακολουθήσετε τον περιφερειακό δρόμο που ξεκινά από την Χώρα και κατευθύνεται νότια θα συναντήσετε τη παραλία Πυργάκι. Μία ήρεμη παραλία με αμμόλοφους και κέδρους για απόλυτη χαλάρωση. Στην περιοχή θα βρείτε ταβέρνες.

Ο Αγιασσσός είναι μία παραλία στον ομώνυμο οικισμό. Η πρόσβασή σας εκεί μπορεί να γίνει από το Πυργάκι και από το Σαγκρί μέσω χωματόδρομων. Στον οικισμό θα βρείτε ελάχιστα μαγαζιά.

Ο Απόλλωνας είναι ένας παραλιακός οικισμός ψαράδων, κτισμένος σε όρμο στην βορειοανατολική ακτή της Νάξου. Έχει τουριστική ανάπτυξη και συνδέεται με την Χώρα από τον καινούργιο παραλιακό δρόμο. Έχει μεγάλη παραλία που συνδυάζει άμμο και βότσαλο και παραθαλάσσια ταβερνάκια. Πολύ κοντά στην είσοδο του χωριού βρίσκεται ο Κούρος του Απόλλωνα.

Για να φτάσετε στην παραλία του Λιόνα θα ακολουθήσετε έναν κατηφορικό, φιδωτό δρόμο που ξεκινάει έξω από την Κόρωνο. Στη διαδρομή μπορείτε να δείτε τις στοές των σμυριδωρυχείων. Η παραλία βρίσκεται σε όρμο στην ανατολική πλευρά του νησιού, έχει τεράστια βότσαλα και βαθιά πεντακάθαρα νερά. Ο Λιόνας είναι ένας μικρός οικισμός, αρκετά οργανωμένος.

Σε έναν από τους πιο γραφικούς παραλιακούς οικισμούς βρίσκεται η παραλία Μουτσούνα. Ο οικισμός βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Νάξου και εκεί θα βρείτε όμορφες αμμουδιές και γραφικά ταβερνάκια πάνω στο κύμα. Είναι το μόνο φυσικό λιμάνι του νησιού και απέχει από την Χώρα 38 χλμ. Στη Μουτσούνα φτάνουμε ακολουθώντας έναν κατηφορικό, φιδωτό δρόμο που ξεκινάει έξω από το χωριό Απείρανθος.
Αν ακολουθήσετε τον παραλιακό χωματόδρομο από την Μουτσούνα θα βρεθείτε στην παραλία Ψιλή Άμμος. Ένα φυσικό τοπίο με αμμόλοφους, δάσος με κέδρους και ειδυλλιακή ατμόσφαιρα.

Στο νοτιότερο άκρο της Νάξου βρίσκεται η υπέροχη αμμουδιά Καλαντό, σ’ έναν απάνεμο κόλπο. Ο δρόμος που ξεκινάει έξω από το χωριό Φιλώτι είναι κακός και μόνο για κατάλληλα οχήματα. Η καλύτερη πρόσβαση για την παραλία γίνεται με εκδρομικά καραβάκια που οργανώνουν ημερήσιες κρουαζιέρες. Η παραλία είναι απομονωμένη και δεν υπάρχουν μαγαζιά στην γύρω περιοχή.

Η Αμπράμ είναι μία μικρή αμμουδιά με πεντακάθαρα, ζεστά νερά, στις βορειοδυτικές ακτές της Νάξου, εκτεθειμένη όμως στους βόρειους ανέμους. Κοντά στη παραλία υπάρχει ένας μικρός οικισμός με ταβέρνα.
Ο δρόμος που ξεκινάει από το χωριό Γαλήνη καταλήγει στη παραλία Αμίτη. Μία μεγάλη, κατάλευκη αμμουδιά, απομονωμένη για απόλυτη χαλάρωση και ηρεμία. Προσοχή στα παιδιά γιατί υπάρχουν θαλάσσια ρεύματα.

 
Χάρτης Κυκλάδων

Χαρτης Κυκλαδων Ελλαδα
 
Photo Gallery

Φωτογραφιες απο τις Κυκλαδες
 
 
Τουριστική Αγορα Επιμελητηρίου Κυκλάδων   Πολιτική Ασφάλειας Όροι Χρήσης