Διαμονη στις Κυκλαδες - Ενοικιαζομενα δωματια Κυκλαδες
Αρχική 1
Business Portal 1
Χαρτης Πλοιων 1
Χρησιμα Links 1
Επικοινωνια   Bookmark Site
 
Πάρος

Βελος Πάρος
Βελος Φωτογραφίες
Βελος Αξιοθέατα
Βελος Παραλίες
Βελος Εκδηλώσεις
 
Διακοπές στις Κυκλάδες

Βελος Ιστορια των Κυκλάδων
Βελος Πασχα στις Κυκλάδες
Βελος Αναζήτηση επιχειρήσεων
Βελος Ενοικιαζόμενα Δωμάτια
Βελος Εστίαση
Βελος Πρακτορεία - Ενοικιάσεις
Βελος Παραδοσιακά Προϊόντα
Βελος Διασκέδαση
 
Νησιά Κυκλάδων

Αμοργος Αμοργός
Αναφη Ανάφη
Ανδρος Άνδρος
Αντιπαρος Αντίπαρος
Δηλος Δήλος
Δονουσα Δονούσα
Ηρακλεια Ηρακλειά
Θηρασια Θηρασιά
Ιοσ Ίος
Κεα Κέα (Τζια)
Κιμωλος Κίμωλος
Κουφονησια Κουφονήσια
Κυθνος Κύθνος
Μηλος Μήλος
Μυκονος Μύκονος
Ναξος Νάξος
Παρος Πάρος
Σαντορινη Σαντορίνη (Θήρα)
Σεριφος Σέριφος
Σικινος Σίκινος
Σιφνος Σίφνος
Συρος Σύρος
Σχοινουσα Σχοινούσα
Τηνος Τήνος
Φολεγανδρος Φολέγανδρος
 
 

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ

Τα θαλάσσια σπορ είναι από τις πιο κύριες ασχολίες των τουριστών. Στο νησί πνέουν ευνοϊκοί άνεμοι και το wind-surf είναι από τα πιο αγαπημένα αθλήματα των επισκεπτών. Στις περισσότερες παραλίες του νησιού λειτουργούν κιόσκια που προσφέρουν εξοπλισμό αλλά και εκπαίδευση για όλα τα θαλάσσια σπορ καθώς και σχολές και κέντρα καταδύσεων. Η Πάρος διαθέτει δύο θαλάσσια πάρκα. Επίσης μπορείτε να γνωρίσετε τις ομορφιές του νησιού κάνοντας ιππασία. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις δεν λείπουν από το νησί της Πάρου. Οργανωμένοι σύλλογοι έχουν καταφέρει να διαδώσουν και να διατηρήσουν, μέσω των εκδηλώσεών τους, την λαϊκή κληρονομιά του νησιού. 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στη Μάρπησσα διοργανώνονται εκδηλώσεις για τον εορτασμό των παθών του Χριστού και το Άγιο Πάσχα.Οι εκδηλώσεις αρχίζουν την Μεγάλη Παρασκευή με τις αναπαραστάσειςτης ζωής και των Παθών του Κυρίου. Ένα έθιμο που, σύμφωνα με υπάρχοντα στοιχεία, ξεκίνησε πριν από το 1937 με
εμπνεύστρια και πρωτεργάτιδα την τότε δασκάλα του χωριού μας κ. Βασιλεία Καφούρου. Το έθιμο αυτό διαφυλάχτηκε από τους κατοίκους μέχρι σήμερα.

Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής μέσα σε μια ατμόσφαιρα Χριστιανικής
κατάνυξης θα βιώσετε μοναδικά έθιμα. Κατά μήκος της περιφοράς του Επιταφιου γύρω από τη Μάρπησσα και σε χαρακτηριστικά σημεία, λαμβάνουν χώρα σκηνές απο τη ζωή και τα Πάθη του Χριστού. Σε αυτές συμμετέχουν νέοι και παιδιά του χωριού μας, ντυμένοι με ρούχα εκείνης της εποχής. Το γενικό κλίμα συγκίνησης που επικρατεί μεταφέρει τους πιστούς πολύ εύκολα στην Ανάσταση του Λαζάρου, την Είσοδο στα Ιεροσόλυμα, στην Μετάνοια της Μαγδαληνής, στον Μυστικό Δείπνο, στην Προσευχή στο όρος των Ελαιών, στον Πόντιο Πιλάτο, στην Ανάβαση στον Γολγοθά, στην κρεμάλα του Ιούδα, στην Σταύρωση, την Αποκαθήλωση και την Ταφή του Χριστού.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με την Γιορτή της Αγάπης, που πραγματοποιείται την ημέρα του Πάσχα στον χώρο του Γηπέδου της Μάρπησσας. Την ημέρα αυτή κάνοντας πράξη το μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου, που είναι η αγάπη προς τον συνάνθρωπο, σύσσωμο το χωριό γιορτάζει την Ανάσταση του Κυρίου στην «Γιορτή της Αγάπης», γλεντά και αφήνει στην άκρη τα προβλήματα της καθημερινότητας. Εκεί προσφέρονται παραδοσιακό ψητό αρνί, κόκκινα αυγά και άφθονο Παριανό κρασί. Την εικόνα συμπληρώνουν τα τοπικά μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα. Όλα αυτά μένουν αξέχαστα σ' όσους έχουν ζήσει μαζί μας αυτές τις Άγιες ημέρες. Η διοργάνωση αυτών των εκδηλώσεων γίνεται από τους Συλλόγους του χωριού μας και το Τοπικό Συμβούλιο του Δημοτικού Διαμερίσματος Μάρπησσας - Πάρου (Χορηγός των εκδηλώσεων η Δ.Ε.Π.Α. Πάρου).

Κάθε χρόνο διοργανώνονται αρκετά πανηγύρια στο νησί. Οι εκκλησίες του νησιού τιμούν τους αγίους τους με την συμμετοχή των πιστών. Ο εορτασμός των αγίων γίνεται μέσα από μεγάλη θρησκευτική κατάνυξη των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού. Χοροί και γλέντια οργανώνονται παντού στο (κατακλύζουν το) νησί της Πάρου κυρίως στην διάρκεια του καλοκαιριού. Τα πιο σημαντικά πανηγύρια του νησιού είναι αυτά της Μεταμόρφωσης, στις 6 Αυγούστου, στην Μάρπησσα, της Παναγίας, στις 15 Αυγούστου στην Παροικιά και του Αγίου Ιωάννη, στις 29 Αυγούστου στον Δρυό και τις Λεύκες.

 
Χάρτης Κυκλάδων

Χαρτης Κυκλαδων Ελλαδα
 
Photo Gallery

Φωτογραφιες απο τις Κυκλαδες
 
 
Τουριστική Αγορα Επιμελητηρίου Κυκλάδων   Πολιτική Ασφάλειας Όροι Χρήσης