Διαμονη στις Κυκλαδες - Ενοικιαζομενα δωματια Κυκλαδες
Αρχική 1
Business Portal 1
Χαρτης Πλοιων 1
Χρησιμα Links 1
Επικοινωνια   Bookmark Site
 
Σαντορίνη

Βελος Σαντορίνη
Βελος Φωτογραφίες
Βελος Αξιοθέατα
Βελος Παραλίες
Βελος Εκδηλώσεις
 
Διακοπές στις Κυκλάδες

Βελος Ιστορια των Κυκλάδων
Βελος Πασχα στις Κυκλάδες
Βελος Αναζήτηση επιχειρήσεων
Βελος Ενοικιαζόμενα Δωμάτια
Βελος Εστίαση
Βελος Πρακτορεία - Ενοικιάσεις
Βελος Παραδοσιακά Προϊόντα
Βελος Μουσεία
 
Νησιά Κυκλάδων

Αμοργος Αμοργός
Αναφη Ανάφη
Ανδρος Άνδρος
Αντιπαρος Αντίπαρος
Δηλος Δήλος
Δονουσα Δονούσα
Ηρακλεια Ηρακλειά
Θηρασια Θηρασιά
Ιοσ Ίος
Κεα Κέα (Τζια)
Κιμωλος Κίμωλος
Κουφονησια Κουφονήσια
Κυθνος Κύθνος
Μηλος Μήλος
Μυκονος Μύκονος
Ναξος Νάξος
Παρος Πάρος
Σαντορινη Σαντορίνη (Θήρα)
Σεριφος Σέριφος
Σικινος Σίκινος
Σιφνος Σίφνος
Συρος Σύρος
Σχοινουσα Σχοινούσα
Τηνος Τήνος
Φολεγανδρος Φολέγανδρος
 

 

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Η Σαντορίνη χαρακτηρίζεται για τον μοναδικό αρχαιολογικό της πλούτο. Η αρχαία πόλη στο Μέσα Βουνό και ο προϊστορικός οικισμός του Ακρωτηρίου είναι από τα πιο όμορφα αξιοθέατα του νησιού. Η λαϊκή παραδοσιακή αρχιτεκτονική στους οικισμούς του Βόθωνα, της Μεσσαριάς, της Φοινικιάς και του Μεγαλοχωρίου, και ο σύγχρονος οχυρωματικός οικισμός στον Πύργο, το Εμπορείο και το Ακρωτήρι δίνουν στο νησί ξεχωριστή ομορφιά. Στο νησί διατηρούνται πολλά οινοποιεία καθότι φημίζεται για την μεγάλη παραγωγή κρασιού.

Στα Φηρά, την πρωτεύουσα του νησιού, μπορείτε να επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο και το μουσείο Λαογραφίας και Προϊστορίας. Οι δύο μεγάλοι ναοί, ένας Ορθόδοξος και ένας Καθολικός, θεωρούνται οι μητροπόλεις του νησιού. Επίσης επισκεφτείτε το Μοναστήρι των Δομινικανίδων καλογριών και το Βενετσιάνικο Μέγαρο Γκύζη. Η Καλντέρα είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα αξιοθέατα στην Ελλάδα που προσελκύει πολλούς τουρίστες κάθε χρόνο.

Στην περιοχή Οία, εκτός από το μοναδικό ηλιοβασίλεμα, μπορείτε να δείτε το Κάστρο, τους διάσπαρτους ανεμόμυλους και το ναυτικό μουσείο του νησιού. Επισκεφτείτε τη Μινωϊκή Πολιτεία στο Ακρωτήρι και το βενετσιάνικο κάστρο «Καστέλλι», όπου μπορείτε να δείτε ένα τυπικό Κυκλαδικό οχυρωματικό οικισμό, Τον  τετράγωνο Πύργο «Γουλά» και τους ανεμόμυλους στην περιοχή Εμπορείο. Αξίζει να ανεβείτε στο Ημεροβίγλι για να επισκεφτείτε το Μοναστήρι του Αγ. Νικολάου και το Βενετσιάνικο Κάστρο «Σκάρος».

Η Αρχαία Θήρα, με τα ερείπια οικοδομών στο Καμάρι, το αρχοντικό Αργυρού στη Μεσσαριά, οι εκκλησίες της Κατεφιανής και της Αγίας Ειρήνης στη Περίσσα, το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, τo Καστέλι με μεγάλη συλλογή εικόνων και εκκλησιαστικών - λειτουργικών κειμηλίων και η Λαογραφική συλλογή «Προσεισμικός Πύργος» στο Πύργο Καλλίστης είναι ακόμα μερικά από τα αξιοθέατα του νησιού.
 
Χάρτης Κυκλάδων

Χαρτης Κυκλαδων Ελλαδα
 
Photo Gallery

Φωτογραφιες απο τις Κυκλαδες
 
 
Τουριστική Αγορα Επιμελητηρίου Κυκλάδων   Πολιτική Ασφάλειας Όροι Χρήσης