Διαμονη στις Κυκλαδες - Ενοικιαζομενα δωματια Κυκλαδες
Αρχική 1
Business Portal 1
Χαρτης Πλοιων 1
Χρησιμα Links 1
Επικοινωνια   Bookmark Site
 
Σχοινούσα

Βελος Σχοινούσα
Βελος Φωτογραφίες
Βελος Αξιοθέατα
Βελος Παραλίες
Βελος Εκδηλώσεις
 
Διακοπές στις Κυκλάδες

Βελος Ιστορια των Κυκλάδων
Βελος Πασχα στις Κυκλάδες
Βελος Αναζήτηση επιχειρήσεων
Βελος Ενοικιαζόμενα Δωμάτια
Βελος Εστίαση
Βελος Πρακτορεία - Ενοικιάσεις
Βελος Παραδοσιακά Προϊόντα
Βελος Διασκέδαση
 
Νησιά Κυκλάδων

Αμοργος Αμοργός
Αναφη Ανάφη
Ανδρος Άνδρος
Αντιπαρος Αντίπαρος
Δηλος Δήλος
Δονουσα Δονούσα
Ηρακλεια Ηρακλειά
Θηρασια Θηρασιά
Ιοσ Ίος
Κεα Κέα (Τζια)
Κιμωλος Κίμωλος
Κουφονησια Κουφονήσια
Κυθνος Κύθνος
Μηλος Μήλος
Μυκονος Μύκονος
Ναξος Νάξος
Παρος Πάρος
Σαντορινη Σαντορίνη (Θήρα)
Σεριφος Σέριφος
Σικινος Σίκινος
Σιφνος Σίφνος
Συρος Σύρος
Σχοινουσα Σχοινούσα
Τηνος Τήνος
Φολεγανδρος Φολέγανδρος
 
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ

Η Σχοινούσα είναι ένα μικρό νησί των Κυκλάδων με έκταση μόλις 9,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ανήκει στις ανατολικές Κυκλάδες, και οριοθετείται νότια της Νάξου και βορειανατολικά της Ηράκλειας. Με πληθυσμό μόλις 206 κατοίκους το νησί είναι αγαπημένος ταξιδιωτικός προορισμός για ήσυχες διακοπές.

Το νησί διατηρεί αναλλοίωτο το κυκλαδίτικο χρώμα, με τα σπίτια της Χώρας, ενός από τους μεγάλους οικισμούς του νησιού, κτισμένα πάνω σε ύψωμα. Η Μεσσαριά, ο δεύτερος μεγάλος οικισμός του νησιού απέχει μόλις 3 χλμ. από την Χώρα. Το λιμάνι του νησιού είναι το Μερσίνι, και απέχει 1,2 χλμ. από την ενδοχώρα.

Η Σχοινούσα είναι ιδανική για χαλάρωση. Όσοι την επισκέπτονται μπορούν να απολαύσουν την ηρεμία του τοπίου που αναβλύζει μέσα από τις γαλάζιες παραλίες του νησιού. Η φιλοξενία των κατοίκων χαρίζει μια ζεστασιά στους επισκέπτες, οι οποίοι απολαμβάνουν τις φυσικές ομορφιές του νησιού. Λόγω της μεγάλης τουριστικής κίνησης τα τελευταία χρόνια στο νησί, οι υποδομές του μπορούν να ικανοποιήσουν πλέον και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

Από τον Πειραιά εκτελούνται συχνά δρομολόγια για το Μερσίνι, το ταξίδι διαρκεί 7 – 9 ώρες. Το νησί συνδέεται ακτοπλοϊκά και με τη Νάξο με καθημερινά δρομολόγια και η ενδοκυκλαδική γραμμή συνδέει τη Σύρο με τη Σχοινούσα με διάρκεια ταξιδιού περίπου 9 ώρες.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Για το όνομα του νησιού υπάρχουν δύο εκδοχές. Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι οφείλει τ’ όνομα του στο θαμνώδες φυτό σχίνο που ευδοκιμεί σε όλο το νησί. Η άλλη εκδοχή είναι ότι το νησί πήρε το όνομά του από τον Ενετό άρχοντα Σχινόζα.

Τα αρχαιολογικά ευρήματα στο νησί μαρτυρούν ότι το νησί κατοικήθηκε από τα αρχαία χρόνια και είχε μεγάλη συμμετοχή  στην δημιουργία του πρωτοκυκλαδίτικου Ελληνικού Πολιτισμού με κέντρο την γειτονική νήσο Κέρο.

Στο νησί σώζονται ακόμα ερείπια από κατεστραμμένους χριστιανικούς ναούς και πολλά κεραμικά ευρήματα, στοιχεία που δείχνουν ότι στη διάρκεια των Βυζαντινών χρόνων το νησί ευδοκιμούσε εμπορικά.
Η Σχοινούσα δέχτηκε επιδρομές από πειρατές, όπως και οι περισσότερες Κυκλάδες, γεγονός το οποίο ανάγκασε πολλούς κατοίκους του νησιού να εγκαταλείψουν τον τόπο τους. Το νησί άρχισε να κατοικείται ξανά από πληθυσμό προερχόμενο από την Αμοργό από τα μέσα του 19ου αιώνα και μετά.

 
Χάρτης Κυκλάδων

Χαρτης Κυκλαδων Ελλαδα
 
Photo Gallery

Φωτογραφιες απο τις Κυκλαδες
 
 
Τουριστική Αγορα Επιμελητηρίου Κυκλάδων   Πολιτική Ασφάλειας Όροι Χρήσης