Διαμονη στις Κυκλαδες - Ενοικιαζομενα δωματια Κυκλαδες
Αρχική 1
Business Portal 1
Χαρτης Πλοιων 1
Χρησιμα Links 1
Επικοινωνια   Bookmark Site
 
Σέριφος

Βελος Σέριφος
Βελος Φωτογραφίες
Βελος Αξιοθέατα
Βελος Παραλίες
Βελος Εκδηλώσεις
 
Διακοπές στις Κυκλάδες

Βελος Ιστορια των Κυκλάδων
Βελος Πασχα στις Κυκλάδες
Βελος Αναζήτηση επιχειρήσεων
Βελος Ενοικιαζόμενα Δωμάτια
Βελος Εστίαση
Βελος Πρακτορεία - Ενοικιάσεις
Βελος Παραδοσιακά Προϊόντα
Βελος Μουσεία
 
Νησιά Κυκλάδων

Αμοργος Αμοργός
Αναφη Ανάφη
Ανδρος Άνδρος
Αντιπαρος Αντίπαρος
Δηλος Δήλος
Δονουσα Δονούσα
Ηρακλεια Ηρακλειά
Θηρασια Θηρασιά
Ιοσ Ίος
Κεα Κέα (Τζια)
Κιμωλος Κίμωλος
Κουφονησια Κουφονήσια
Κυθνος Κύθνος
Μηλος Μήλος
Μυκονος Μύκονος
Ναξος Νάξος
Παρος Πάρος
Σαντορινη Σαντορίνη (Θήρα)
Σεριφος Σέριφος
Σικινος Σίκινος
Σιφνος Σίφνος
Συρος Σύρος
Σχοινουσα Σχοινούσα
Τηνος Τήνος
Φολεγανδρος Φολέγανδρος
 

 

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΤΗ ΣΕΡΙΦΟ

Το Λαογραφικό Μουσείο της Σερίφου βρίσκεται στην Κάτω Χώρα. Το οίκημα είναι ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και το μοναδικό στο νησί. Η ίδρυση του μουσείου χρονολογείται το 1976 και περιέχει στοιχεία της καθημερινής ζωής της Σερίφου, υφαντά, κεραμικά, οικιακά σκεύη, πορσελάνες, τοπικές φορεσιές και άλλα αντικείμενα. Το μουσείο είναι ιδιοκτησία  του συνδέσμου Σεριφίων.
 
Στο Λαογραφικό Μουσείο συμπεριλαμβάνεται χώρος εκδηλώσεων, χωρητικότητας 300 θέσεων, όπου πραγματοποιούνται από το καλοκαίρι του 1995, καλλιτεχνικές και πνευματικές εκδηλώσεις. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συνδέσμου Σεριφίων είναι μία ευγενική προσφορά για την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση του (1896- 1996).   
Στη Χώρα μπορείτε να επισκεφτείτε το Κάστρο για να απολαύσετε το μοναδικό ηλιοβασίλεμα, η πεζοπορία είναι απαραίτητη για την πρόσβασή σας εκεί.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού θα τραβήξει το ενδιαφέρον σας για την συλλογή του. Στο βορειοανατολικό τμήμα το νησιού θα δείτε το Καστρομονάστηρο των Ταξιαρχών. Μία μονή, χτισμένη το 1572 με πρωτότυπη φρουριακή κατασκευή με ψηλό περίβολο, πολεμίστρες, μικρά στους τοίχους ανοίγματα και μια και μοναδική είσοδο (χαμηλή λότζια) σε ύψος 4 μέτρων. Στην περιοχή Κουταλάς μπορείτε να επισκεφτείτε μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού. Ο «Θρόνος του Κύκλωπα», ο «Άσπρος Πύργος», «Της Γριάς το Κάστρο» και το σπήλαιο Κουταλά (ή Σταυρακόπουλου), με τους επιβλητικούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες και τα αποκρυσταλλωμένα αρχαία πήλινα σκεύη. Το σύστημα σιδηροτροχιών, βρίσκεται χτισμένο πάνω σε λιθόκτιστες οδούς και ράμπες, απ’ όπου τα βαγονέτα μετέφεραν το μετάλλευμα απ’ τις πλαγιές των γύρω λόφων στις «Σκάλες» για φόρτωση.

Στην περιοχή Μέγα Λιβάδι, υπάρχει το Διοικητήριο του νησιού. Ένα ντελικάτο νεοκλασικό κτίριο, που στέγαζε γραφεία, εργαστήρια, αποθήκες, και τις αποθήκες και τη πολυτελή κατοικία των Γρόμαν, ευρωπαίων επιχειρηματιών που εκμεταλλεύονταν τον ορυκτό πλούτο του νησιού μέχρι τον Μεσοπόλεμο.
 
Το Ηρώο, είναι ένα μαρμάρινο αφιέρωμα προς τους μεταλλωρύχους οι οποίοι εξεγέρθηκαν το 1916. Τα Ιαματικά Λουτρά και το ιδιωτικό εκθετήριο πετρωμάτων στη θέση του παλιού σχολείου.

Για να επισκεφτείτε την υπόγεια στοά θα πρέπει να συνοδεύεστε από έναν έμπειρο οδηγό που θα σας ξεναγήσει στην κληρονομιά των Γρόμαν. Μία σιδηροκατασκευή του 20ου αιώνα,  η Σκάλα Φόρτωσης, βρίσκεται στην περιοχή με το ένα άκρο της να πατά στη στεριά καταλήγοντας στο πυλώνα μέσα στη θάλασσα.

ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ

Στο νησί υπάρχουν συνολικά 227 εκκλησίες. Πολλές από αυτές έχουν χαρακτηριστεί ως ιστορικά μνημεία. Η όμορφη αρχιτεκτονική τους και το ιστορικό τους ενδιαφέρον προσελκύει πολλούς επισκέπτες. Ανδεικτικά αναφέρονται οι εξής: Παναγία η Αγγελόκτιστη στην Καταβατή, Μοναστήρι του προφήτη Ηλία του Ψηλού, Μοναστήρι του Χρυσοστόμου στο Κάτω Πετάλι, Παναγία τα Γουρνιά στο Πάνω Πετάλι, Άγιος Αντύπας στο Πάνω Πετάλι, Άγιος Κωνσταντίνος στον Αρτεμώνα, Παναγία της Άμμου και Παναγία η Κόγχη στον Αρτεμώνα, Παναγία Ελεούσα στο κάστρο, Μοναστήρι Παναγίας Πουλάτης, Παναγία του Βουνού, Μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν όλες οι εκκλησίες του Κάστρου, η εκκλησία της Χρυσοπηγής , η Παναγία Βρύσης , η Μονή Πανάγιας Βουνού, η Αγγελόκτιστη Καταβατής , ο Άγιος Σώζων , η Παναγιά η Κόχη , η Παναγία τα Γουρνιά , η Παναγία η Άμμο , ο Άγιος Γεώργιος Αφέντης , ο Άγιος Λουκάς και ο Άγιος Κωνσταντίνος .

Στο νησί υπάρχουν 55 αρχαίοι πύργοι, διασκορπισμένοι σε διάφορες περιοχές. Τα χτίσματα χρονολογούνται από τον 3ο έως τον 6ο αιώνα. Ο Άσπρος είναι ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα χτίσματα. Οι περισσότεροι πύργοι χτίστηκαν μετά την επιδρομή των Σαμίων και ο σκοπός τους ήταν να στέλνουν σήματα στις αρχαίες ακροπόλεις. Αργότερα το δίκτυο αναπτύχθηκε και τα σύστημα ανταλλαγής σημάτων απλώθηκε σε ολόκληρο το νησί. Η μέθοδος επικοινωνίας όπως αναφέρει ο Θουκυδίδης , πρέπει να ήταν ο καπνός και η φωτιά .

ΜΟΥΣΕΙΑ

Μέσα στο κάστρο μπορείτε να επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό μουσείο της Σίφνου. Εκεί θα συναντήσετε εκθέματα από αρχαϊκούς και ελληνιστικούς γλύπτες. Το Υπουργείο Πολιτισμού στις αρχές της δεκαετίας του 1980 αναπαλαίωσε το μουσείο και από το 1986 και μετά τέθηκε πάλι σε λειτουργία.

Το Μουσείο Λαογραφικής και Λαϊκής Τέχνης βρίσκεται στην Απολλωνία και είναι ιδιοκτησία του Συνδέσμου Σιφνίων. Στο μουσείο μπορείτε να δείτε εκθέματα από την  παραδοσιακή ζωή του νησιού όπως αγροτικά εργαλεία, είδη οικιακής χρήσης και τοπικές ενδυμασίες.

Μέσα στην Μονή της Βρυσιανής λειτουργεί το Μουσείο εκκλησιαστικής τέχνης. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν χειρόγραφα, περγαμηνές με κώδικες, έντυπα παλαιών εκδόσεων, ένα Ευαγγέλιο που σώζεται από το 1796, λειψανοθήκες, εξαπτέρυγα, ιερά σκεύη, άμφια, εικόνες, το κεντητό φελόνι της Κασσιανής κ.α.


 
Χάρτης Κυκλάδων

Χαρτης Κυκλαδων Ελλαδα
 
Photo Gallery

Φωτογραφιες απο τις Κυκλαδες
 
 
Τουριστική Αγορα Επιμελητηρίου Κυκλάδων   Πολιτική Ασφάλειας Όροι Χρήσης