Διαμονη στις Κυκλαδες - Ενοικιαζομενα δωματια Κυκλαδες
Αρχική 1
Business Portal 1
Χαρτης Πλοιων 1
Χρησιμα Links 1
Επικοινωνια   Bookmark Site
 
Σίφνος

Βελος Σίφνος
Βελος Φωτογραφίες
Βελος Αξιοθέατα
Βελος Παραλίες
Βελος Εκδηλώσεις
 
Διακοπές στις Κυκλάδες

Βελος Ιστορια των Κυκλάδων
Βελος Πασχα στις Κυκλάδες
Βελος Αναζήτηση επιχειρήσεων
Βελος Ενοικιαζόμενα Δωμάτια
Βελος Εστίαση
Βελος Πρακτορεία - Ενοικιάσεις
Βελος Παραδοσιακά Προϊόντα
Βελος Διασκέδαση
 
Νησιά Κυκλάδων

Αμοργος Αμοργός
Αναφη Ανάφη
Ανδρος Άνδρος
Αντιπαρος Αντίπαρος
Δηλος Δήλος
Δονουσα Δονούσα
Ηρακλεια Ηρακλειά
Θηρασια Θηρασιά
Ιοσ Ίος
Κεα Κέα (Τζια)
Κιμωλος Κίμωλος
Κουφονησια Κουφονήσια
Κυθνος Κύθνος
Μηλος Μήλος
Μυκονος Μύκονος
Ναξος Νάξος
Παρος Πάρος
Σαντορινη Σαντορίνη (Θήρα)
Σεριφος Σέριφος
Σικινος Σίκινος
Σιφνος Σίφνος
Συρος Σύρος
Σχοινουσα Σχοινούσα
Τηνος Τήνος
Φολεγανδρος Φολέγανδρος
 

 

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ

Οι θάλασσες της Σίφνου είναι πανέμορφες σχηματίζοντας γραφικούς κολπίσκους και απόκρυφες αμμουδιές. Οι Καμάρες είναι το μεγαλύτερο παραλιακό χωριό και το λιμάνι της Σίφνου. Κοντά στην αποβάθρα του λιμανιού θα βρείτε  πρακτορεία πλοίων καταστήματα, παντοπωλεία, εστιατόρια, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, αγγειοπλαστικής, ενοικιαζόμενα δωμάτια, γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων και μοτοποδηλάτων, πρακτορείο εφημερίδων, περίπτερο, ιδιωτικός χώρος κατασκήνωσης (camping) και στις δυτικές παρυφές του οικισμού οι επαύλεις των εύπορων Σιφνιών.

Στην απέναντι πλευρά, στους πρόποδες του βουνού του Αγίου Συμεών υπάρχει η συνοικία της Αγίας Μαρίνας ή Πέρα Μπάντα, όπου θα βρείτε ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Ο Πλατύς Γιαλός είναι από τις πιο πολυσύχναστες  παραλίες του νησιού.  Θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες παραλίες των Κυκλάδων. Εδώ θα βρείτε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, δημοτικός οργανωμένος χώρος κατασκήνωσης (camping), παντοπωλεία, εστιατόρια, εργαστήρια αγγειοπλαστικής.

Το τοπωνύμιο Βαθύ, σημαίνει λιμάνι ή έδαφος, που βρίσκεται σε βαθύτερο ή σε χαμηλότερο σημείο σε σχέση με τη γύρω περιοχή. Ο οικισμός Βαθύ θεωρείται από τους πιο γραφικούς του νησιού και η πρόσβαση σας μπορεί να γίνει από την αποβάθρα μέσω καϊκιού ή από τη στεριά μέσω του καινούργιου δρόμου.

Στο μέσο περίπου της διαδρομής βρίσκεται το μοναστήρι του Ταξιάρχη της Μερσίνης, χτισμένο από το 1738. Προς το δεξιό άκρο της μεγάλης παραλίας με την ήρεμη θάλασσα είναι χτισμένη δισυπόστατη εκκλησία των Ταξιαρχών και ο ναός της "Ευαγγελίστριας" από τον 17ο αιώνα. Εδώ θα βρείτε νοικιαζόμενα δωμάτια, παντοπωλεία, εστιατόρια, καθώς και εργαστήριο και έκθεση κεραμικών.

Ο Φάρος βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Σίφνου και θεωρείται το ασφαλέστερο λιμάνι του νησιού, του οποίου ήταν το επίσημο λιμάνι ως το 1883. Εδώ υπάρχουν εστιατόρια, παντοπωλείο, ενοικιαζόμενα δωμάτια. Είναι ένα ήσυχο ψαροχώρι, με γραφικές συνεχόμενες αμμουδερές παραλίες, τη Φασολού, το Φάρο, το Γλυφό.

Από μία σύντομη διαδρομή, μπορείτε να φτάσετε από το μονοπάτι στο Αποκοφτό και στη Χρυσοπηγή. Στη δυτική πλευρά του κόλπου σώζονται τα ερείπια από τις εγκαταστάσεις φόρτωσης μεταλλεύματος σε πλοία για τη μεταφορά του και επεξεργασία στο Λαύριο.

Η Χερρόνησος είναι ένα γραφικό ψαροχώρι με μικρή αμμουδιά. Υπήρξε οικισμός αγγειοπλαστών και στην περιοχή μπορείτε να δείτε και ένα από τα παραδοσιακά εργαστήρια αγγειοπλαστικής του νησιού. Στην διαδρομή για την παραλία συναντάμε τους αγροτικούς οικισμούς Τρουλλάκι και Διαβρούχα. Η πρόσβαση σας μπορεί να γίνει από τη θάλασσα με τα θερινά δρομολόγια που πραγματοποιούνται από εκδρομικά πλοία του νησιού. Η Χερρόνησος ανήκει στην ευρύτερη περιφέρεια του Αρτεμώνα, στην περιοχή μπορείτε να βρείτε ψαροταβέρνες, ελάχιστα ενοικιαζόμενα δωμάτια και το παραδοσιακά εργαστήρια αγγειοπλαστικής.

 
Χάρτης Κυκλάδων

Χαρτης Κυκλαδων Ελλαδα
 
Photo Gallery

Φωτογραφιες απο τις Κυκλαδες
 
 
Τουριστική Αγορα Επιμελητηρίου Κυκλάδων   Πολιτική Ασφάλειας Όροι Χρήσης