Διαμονη στις Κυκλαδες - Ενοικιαζομενα δωματια Κυκλαδες
Αρχική 1
Business Portal 1
Χαρτης Πλοιων 1
Χρησιμα Links 1
Επικοινωνια   Bookmark Site
 
Σίφνος

Βελος Σίφνος
Βελος Φωτογραφίες
Βελος Αξιοθέατα
Βελος Παραλίες
Βελος Εκδηλώσεις
 
Διακοπές στις Κυκλάδες

Βελος Ιστορια των Κυκλάδων
Βελος Πασχα στις Κυκλάδες
Βελος Αναζήτηση επιχειρήσεων
Βελος Ενοικιαζόμενα Δωμάτια
Βελος Εστίαση
Βελος Πρακτορεία - Ενοικιάσεις
Βελος Παραδοσιακά Προϊόντα
Βελος Διασκέδαση
 
Νησιά Κυκλάδων

Αμοργος Αμοργός
Αναφη Ανάφη
Ανδρος Άνδρος
Αντιπαρος Αντίπαρος
Δηλος Δήλος
Δονουσα Δονούσα
Ηρακλεια Ηρακλειά
Θηρασια Θηρασιά
Ιοσ Ίος
Κεα Κέα (Τζια)
Κιμωλος Κίμωλος
Κουφονησια Κουφονήσια
Κυθνος Κύθνος
Μηλος Μήλος
Μυκονος Μύκονος
Ναξος Νάξος
Παρος Πάρος
Σαντορινη Σαντορίνη (Θήρα)
Σεριφος Σέριφος
Σικινος Σίκινος
Σιφνος Σίφνος
Συρος Σύρος
Σχοινουσα Σχοινούσα
Τηνος Τήνος
Φολεγανδρος Φολέγανδρος
 

 

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ

Το Κάστρο ήταν η πρωτεύουσα της Σίφνου κατά την αρχαία, τη μεσαιωνική και τη νεότερη περίοδο έως το 1836, καθώς και έδρα της Αρχιεπισκοπής Σίφνου (1646-1797) και Επισκοπής Σιφνομήλου (1797-1852). Για να μπείτε στο Κάστρο θα περάσετε από τις παλιές εισόδους-στοές, τις "λόζιες", οι οποίες ασφάλιζαν και προστάτευαν πολεμικοί πύργοι. Οι δρόμοι και η πλατεία του Κάστρου είναι χτισμένα πάνω από τις στέγες μονώροφων σπιτιών, και χρησιμοποιούνται σήμερα ως αποθήκες. Στις ισόγειες κατοικίες λειτουργούσαν παλιοί καπνοδόχοι για την εξαγωγή του καπνού των τζακιών οι οποίοι οριοθετούσαν το δρόμο και κατασκευάζονταν σε κάθετους τοίχους.

Στην νότια πλευρά του λόφου στην κοιλάδα του Γιαλού, που βρίσκεται μέσα στο Κάστρο, υπάρχει το αρχαίο λιμάνι της Σίφνου από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Ένα από τα πιο μεγαλοπρεπή χτίσματα του νησιού όπου μπορείτε να βρείτε γραφικές ψαροταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Τους οικισμούς της Σίφνου χαρακτηρίζει μια ιδιομορφία. Ο αμυντικός χαρακτήρας της περιοχής του Κάστρου διατηρεί αναλλοίωτα τα στοιχεία του Μεσαίωνα. Στενά σοκάκια με μαρμάρινους σαρκοφάγους, τις λόντζιες (πύλες από τις οποίες εισέρχεται κανείς στον οικισμό) και ερείπια των παλαιών οικισμών, και η πολυμορφία των σπιτιών είναι χαρακτηριστικά των οικισμών του νησιού.   Η Σίφνος έχει πολλούς παραδοσιακούς οικισμούς. Οι περισσότεροι είναι συγκεντρωμένοι στο κεντρικό οροπέδιο του νησιού δίνοντας την αίσθηση ενός συνεχόμενου οικισμού χωρίς αρχή και τέλος. Ο παραδοσιακός πλακόστρωτος πεζόδρομος από την περιοχή του Αρτεμώνα, ενώνει τους οικισμούς του Άνω Πεταλιού και της Απολλωνίας και καταλήγει στην Καταβατή, ενώ συνδέεται με τον Αη Λούκα, τα Εξάμπελα, το Κάτω Πετάλι και το Κάστρο. Ο Αρτεμώνας είναι μία περιοχή που φημίζεται για τα αρχοντικά της σπίτια. Κατά μήκος του αιγιαλού θα δείτε οικισμούς, πολλοί από αυτούς ήταν παλιά αγγειοπλαστεία με καμίνια τα οποία χτίζονταν παραλιακά για την καλύτερη πρόσβαση των καϊκιών που φόρτωναν κεραμικά.
 
Χάρτης Κυκλάδων

Χαρτης Κυκλαδων Ελλαδα
 
Photo Gallery

Φωτογραφιες απο τις Κυκλαδες
 
 
Τουριστική Αγορα Επιμελητηρίου Κυκλάδων   Πολιτική Ασφάλειας Όροι Χρήσης