Διαμονη στις Κυκλαδες - Ενοικιαζομενα δωματια Κυκλαδες
Αρχική 1
Business Portal 1
Χαρτης Πλοιων 1
Χρησιμα Links 1
Επικοινωνια   Bookmark Site
 
Σύρος

Βελος Συρος
Βελος Φωτογραφίες
Βελος Αξιοθέατα
Βελος Παραλίες
Βελος Εκδηλώσεις
 
Διακοπές στις Κυκλάδες

Βελος Ιστορια των Κυκλάδων
Βελος Πασχα στις Κυκλάδες
Βελος Αναζήτηση επιχειρήσεων
Βελος Ενοικιαζόμενα Δωμάτια
Βελος Εστίαση
Βελος Πρακτορεία - Ενοικιάσεις
Βελος Παραδοσιακά Προϊόντα
Βελος Διασκέδαση
 
Νησιά Κυκλάδων

Αμοργος Αμοργός
Αναφη Ανάφη
Ανδρος Άνδρος
Αντιπαρος Αντίπαρος
Δηλος Δήλος
Δονουσα Δονούσα
Ηρακλεια Ηρακλειά
Θηρασια Θηρασιά
Ιοσ Ίος
Κεα Κέα (Τζια)
Κιμωλος Κίμωλος
Κουφονησια Κουφονήσια
Κυθνος Κύθνος
Μηλος Μήλος
Μυκονος Μύκονος
Ναξος Νάξος
Παρος Πάρος
Σαντορινη Σαντορίνη (Θήρα)
Σεριφος Σέριφος
Σικινος Σίκινος
Σιφνος Σίφνος
Συρος Σύρος
Σχοινουσα Σχοινούσα
Τηνος Τήνος
Φολεγανδρος Φολέγανδρος
 
 
 

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΡΟ

Από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις. Τους καλοκαιρινούς μήνες στην Ερμούπολη διοργανώνονται τα «ΕΡΜΟΥΠΟΛΕΙΑ», μία σειρά με πολιτιστικά δρώμενα, όπως μουσικές και θεατρικές παραστάσεις. Προς τιμήν του συριανού Δημητρίου Βικέλα του προέδρου της Επιτροπής των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων, διοργανώνεται μία σειρά από αθλητικές εκδηλώσεις που ονομάζονται «ΒΙΚΕΛΕΙΑ».

Οι Απόκριες γιορτάζονται με ιδιαίτερο τρόπο στη Σύρο. Το Καρναβάλι στην Άνω Σύρο είναι από τα μεγαλύτερες εκδηλώσεις του νησιού με αναβίωση των παραδοσιακών εθίμων από τους κατοίκους, με πολλούς μασκαράδες, χορούς και όμορφα ακούσματα από παραδοσιακά λαϊκά όργανα.
Την Καθαρά Δευτέρα στον Γαλησσά γιορτάζονται τα «ΚΟΥΛΟΥΜΑ», με πέταγμα του χαρταετού, φαγητά και παραδοσιακή μουσική από ορχήστρα του νησιού.

Τον Αύγουστο στην ‘Ανω Σύρο διοργανώνονται τα «ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ» μία ρεμπέτικη συνάντηση με καλλιτέχνες από την Σύρο που κατακλύζουν με τη μουσική τους τις ταβέρνες και τα σοκάκια του νησιού. Στη συνέχεια γίνεται αναβίωση του εθίμου των «ΦΩΤΑΡΙΔΩΝ» στο Κίνι με νησιώτικη βραδιά με ζωντανή μουσική στην παραλία της περιοχής.
Στις 24 Ιουνίου αναβιώνει το έθιμο του «ΚΛΕΙΔΩΝΑ» με το κάψιμο του Μάη στο πρώην Δημοτικό Σχολείο της Φανερωμένης στη Χρούσσα.

Στο νησί διοργανώνονται πολλά πανηγύρια τόσο του καθολικού δόγματος όσο και του ορθόδοξου. Τον Ιούνιο διοργανώνεται το πανηγύρι της  Ιεράς Καρδίας του Ιησού στον Γαλησσά. Τον Ιούλιο διοργανώνονται τα πανηγύρια του Αγίου Βενέδικτου – Σα Μιχάλη και του Αγίου Παντελεήμονα στην περιοχή Παπούρι στην Απάνω Μεριά, της Αγίας Μαρίνας στο Κίνι, της Παναγίας του Όρους Καρμήλου στο Γαλησσάς, του Προφήτη Ηλία στο Πισκοπειό, της Αγίας Άννας και της  Αγίας Παρασκευής στην Αληθινή. Ακολουθούν τα πανηγύρια της Παναγίας των Αγγέλων στη Σκορδιά, της Παναγίας των Χαρίτων στο Κίνι, της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στον Αγρό και του Αγίου Κυριάκου (Τσίρικου) στον Δανακός. Τον Σεπτέμβριο διοργανώνονται τα πανηγύρια του Αγίου Ιωάννου Φυσώντα στην περιοχή Αμυγδαλό στην Απάνω Μεριά, της Γεννήσεως της Θεοτόκου (Παναγία των Κεριών) στην Παρακοπή, της Γεννήσεως της Θεοτόκου στη Χρούσσα Πάγος, της Γεννήσεως της Θεοτόκου (Παναγία Λωτιανή) στον Λωτό, της Κιουράς στην περιοχή Σκαλί στην Άνω Σύρο, της Γεννήσεως της Θεοτόκου (Παναγία Βουλιανή) – Βούλιας στο Κίνι, του Τίμιου Σταυρού – Παρακοπή, Αληθινή, Τάλαντα και της Παναγίας της Φανερωμένης στη Χρούσσα. Το Οκτώβριο διοργανώνονται τα πανηγύρια των Αγίων Κοσμά & Δαμιανού (Αγ.Ανάργυροι) της Αγίας Θηρεσίας στην Κυπερούσσα, του Σα Μιχάλη,  Αγίου Ιωάννου & Αγίου Λαυρεντίου στην Απάνω Μεριά. Της Αγίας Θηρεσίας στο Δανακό, του Αγίου Γεωργίου στον Κάμπο – Απάνω Μεριά, την Ανάμνηση του Θαύματος Αγίου Σπυρίδωνος στη Χρούσσα, της Μετάστασης της Θεοτόκου στις περιοχές Γαλησσάς, Κϊνι, Πάγος, Πισκοπειό και  Χαλανδριανή, του Αγίου Μάμα στο Γαλησσάς, της Καρδιανής στην περιοχή Μύτακας στην Απάνω Μεριά, του Αγίου Ιωάννου Ευαγγελιστή στο  Πλατύ Βουνί – Απάνω Μεριά και του Αγίου Ιωάννου Βαπτιστή στην Αληθινή.

Τα περισσότερα πανηγύρια έχουν καθολικό χαρακτήρα μιας και το νησί κατακλύζεται από καθολικούς αγίους και κατοίκους που ασπάζονται το καθολικό δόγμα.

 
Χάρτης Κυκλάδων

Χαρτης Κυκλάδων - Χαρτης Συρου
 
Photo Gallery

Φωτογραφιες απο τις Κυκλαδες
 
 
Τουριστική Αγορα Επιμελητηρίου Κυκλάδων   Πολιτική Ασφάλειας Όροι Χρήσης